21 mar. 2011

conferinta de presa de lansare a proiectului 'meeting cultures between the lines'

Fundația pentru Poezie ‘Mircea Dinescu’ vă invită pe data de 22 martie 2011, orele 13:00, în ceainăria Verona a librăriei Cărturești, la o conferință de presă prilejuită de lansarea proiectului ‘Meeting Cultures Between the Lines’, realizat în colaborare cu Centrul Internațional al Scriitorilor și Traducătorilor din Rhodos (Grecia), Biblioteca Centrală Municipală din Sofia (Bulgaria), municipalitatea Akanthou (Cipru), Centrul Internațional de traduceri literare Novi Sad (Serbia) și Centrul Cultural Ogarit din Ramallah (Palestina).

Militând pentru interculturalitate ca punte peste granițele artificial construite din idei preconcepute, proiectul se adresează tinerilor între 13 și 17 ani din Grecia, Bulgaria, Palestina, Cipru, Serbia și România, pe care îi provoacă la un concurs de eseuri despre cum se ridică și se dărâmă bariere, ziduri și granițe între indivizi, populații și popoare.

Proiectul se va derula în perioada martie-noiembrie 2011 și este co-finanțat de DG Educație și Cultură, în contextul Programului Cultural European 2007-2013.

'Meeting Cultures Between the Lines' site oficial

Blog 'ziduri'

2 comentarii:

 1. buna , va rog spuneti-mi in ce perioada se vor desfasura anul acesta evenimentele amintie in acest articol ( http://www.modernism.ro/2009/03/31/arta-fundatiei-pentru-poezie-%E2%80%9Emircea-dinescu%E2%80%9C-2/ ) .
  va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 2. Rugati toti romanii sa-si vanda averile si sa populeze padurile patriei.
  Ingerul lor pazitor asteapta demisia rebelilor.
  Materia e ura ,iubirea este duh.

  RăspundețiȘtergere