3 sept. 2010

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara

































ilustratia posterului: Matei Apostolescu 

5-12 septembrie, 2010
Portul Cultural Cetate

Asociatia “Film Romania” (AFR) si Fundatia Pentru Poezie “Mircea Dinescu” au placerea de a va anunta prima editie a Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara, in perioada 5-12 septembrie, 2010, in Portul Cultural Cetate (judetul Dolj).

Timp de 7 zile, pe malul Dunarii, in Portul cultural Cetate (la 2 km de localitatea Cetate si 18 km de Calafat), cineasti romani si din tarile balcanice se vor intalni in cadrul unui eveniment cultural-artistic complet diferit fata de cele care au avut loc pana acum in Romania.

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara, prima editie “Balcanii” va avea cate o zi dedicata unei tari balcanice (Albania, Bulgaria, Croatia, Grecia, Macedonia, Serbia, Slovenia, Turcia si Romania). In fiecare zi invitatii vor avea parte de filme din cate o tara si vor fi serviti cu preparate culinare traditionale din aceeasi tara.

Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara, Editia I: “Balcanii” nu are un caracter competitiv, ci are ca scop cunoasterea si promovarea cinematogarfiilor balcanice care au cunoscut in ultimii ani o puternica dezvoltare, recunoscuta de juriile marilor festivaluri internationale prin acordarea a nenumarate premii la festivaluri importante precum Cannes, Berlin, Venetia, Salonic, etc.

Peste 100 de cineasti (actori, regizori, producatori, distribuitori, critici, jurnalisti si studenti la facultati de film) din Romania, Albania, Bulgaria, Croatia, Grecia, Macedonia, Serbia, Slovenia si Turcia vor fi prezenti in Portul cultural Cetate in perioada 5-12 septembrie si vor discuta cu publicul prezent despre noi mijloace, inedite si neconventionale pentru a ne promova filmele si a atrage mai multi spectatori atat in Romania, cat si in tarile din Balcani.

Important: evenimentul este deschis nu doar invitatilor, ci si vizitatorilor ocazionali, pasionati de film sau gastronomie. Vizionarea filmelor si cazarea (in corturi de cate 2 persoane) sunt gratuite.
Si pentru ca o sarbatoare trebuie tratata ca atare, organizatorii au mai pregatit pentru invitati si vizitatori ocazionali expozitii de sculptura si fotografii, standuri cu vanzare de carti de cinema, DVD-uri cu filme, concerte cu muzica balcanica veche, serenade si mancare traditionala din tarile invitate. Profesionistii sunt invitati la workshopul “Cineastii din Balcani – de la complexul provincialului la Palme d’Or” – la care vor participa invitati de onoare - regizori din Romania si din Balcani, laureati la marile festivaluri internationale de film.

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara, blogul festivalului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu