2 sept. 2010

SoNoRo Interferente 2010 - chamber music workshop

28 martie - 4 aprilie, 2010

SoNoRo – INTERFERENŢE, programul educativ din cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, organizează în acest an trei workshopuri cu durata de o săptămână: în aprilie şi mai la Portul Cultural Cetate şi în iulie în Palazzo Ricci/Montepulciano, Italia. În spiritul tradiţiei europene a muzicii de cameră, locaţiile alese pentru studiu oferă liniştea şi atmosfera potrivite pentru munca de creaţie.

Tinerii muzicieni români admişi la selecţii vor avea ocazia să studieze muzica de cameră, cea mai intimă formă de comunicare muzicală, alături de artişti de talie internaţională şi profesori de la diferite conservatoare europene. La finalul fiecărei sesiuni de lucru, tinerii muzicieni vor interpreta lucrările studiate în cadrul workshopului, alături de profesorii lor, în concerte special organizate. Concertele finale vor avea loc la Bucureşti, Iaşi şi Arezzo.

Sub motto-ul "avem nevoie de adevăraţi muzicieni, nu doar de buni instrumentişti", SoNoRo INTERFERENŢE urmăreşte lărgirea orizontului tinerilor selectaţi şi stimularea interesului lor şi în alte domenii culturale. Astfel, cele trei workshopuri SoNoRo - INTERFERENŢE vor beneficia de prezenţa unor artists in residence.

Cele mai bune ansambluri formate pe parcursul workshopului SoNoRo - INTERFERENŢE vor avea ocazia să concerteze în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, din noiembrie 2010

SoNoRo - Interferenţe este o iniţiativă în premieră în România, care doreşte să contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni români şi la lărgirea orizonului lor cultural, în context european. SoNoRo - Interferenţe nu oferă doar posibilitatea studiului muzicii de cameră alături de artişti şi profesori europeni, ci şi crearea unor oportunităţi şi contacte de lungă durată pentru tinerii selectaţi.


 









link:
SoNoRo Interferente 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu