24 aug. 2010

SoNoRo Interferences 2008 - chamber music workshop

April, 2008

SoNoRo Interferences, the educational program within the SoNoRo International Chamber Music Festival organized a one-week workshop at Port Cetate. This was ‘the beginning of a beautiful friendship’ between our foundation and the SoNoRo festival organizers, who returned every year ever since for their intense workshops and intimate concerts.











SoNoRo - Interferente, programul educativ din cadrul Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo, a organizat in 2008 doua workshopuri pentru 18 tineri muzicieni romani. Acestia au avea ocazia sa studieze muzica de camera alaturi de artisti de talie internationala si profesori de la diferite conservatoare europene. Workshopurile - cu durata de o saptamana - s-au desfasurat in aprilie 2008 la Portul Cultural Cetate si in septembrie 2008 la Castelul Banffy, Bontida.

In luna februarie 2008, organizatorii Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo au invitat tineri muzicieni romani, cu varste cuprinse intre 13 si 28 de ani, la selectiile pentru SoNoRo - Interferente 2008. Auditiile s-au desfasurat la Bucuresti, Brasov si Cluj. Dat fiind nivelul deosebit de ridicat al participantilor, numarul initial de burse a fost suplimentat cu doua, ajungandu-se la 18 burse.

SoNoRo - Interferente este o initiativa in premiera in Romania care doreste sa contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni romani si la largirea orizonului lor cultural, in context european. SoNoRo - Interferente nu ofera doar posibilitatea studiului muzicii de camera alaturi de artisti si profesori europeni, ci si crearea unor oportunitati si contacte de lunga durata pentru tinerii selectati.

Sub motto-ul "avem nevoie de adevarati muzicieni, nu doar de buni instrumentisti", SoNoRo - Interferente 2008 urmareste largirea orizontului tinerilor selectati si stimularea interesului lor si in alte domenii culturale.


photo: Serban Mestecaneanu

see also:
SoNoRo International Chamber Music Festival, official site
Programul SoNoRo Interferente, official site
sonoro- imagining music, photo album by Serban Mestecaneanu

din presa vremii:
Mozart s-a mutat in Lunca Dunarii, de Cristiana Visan
Cotidianul, 13 apr. 2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu