March-April, 2009
SoNoRo returned in the spring of 2009 for the annual Port Cetate workshop, where the musicians prepare for the Chamber Music Festival which is held every year in the autumn. During their stay with us, the musicians, apart from practicing assiduously, give several concerts, including one for the children of Cetate.
SoNoRo- INTERFERENTE is an educational program for talented young Romanian musicians from the age of 13 to 28. After the auditions in the biggest Romanian cities the scholars get an opportunity to play chamber music together with internationally renowned musicians as well as receive tuition. The philosophy of the project is –„The world needs not only good players, but most of all good musicians“. The workshops therefore include lectures and discussions on literature, architecture, photography, poetry and cultural management. In addition to music professors there are specially invited artists in residence taking part in the program every time.
The SoNoRo team, short individual biographies (follow the links for the full bio in English):
Diana Ketler, piano
Provine dintr-o familie renumitã de muzicieni, din Riga. A început studiul
pianului la vârsta de 5 ani si a debutat la 12 ani sub bagheta cunoscutului
dirijor Vassili Sinaiski. A urmat cursurile Academiei de Muzicã din Riga,
Mozarteum din Salzburg si Royal Academy of Music din Londra cu profesorii
Theofil Bikis, Karl-Heinz Kammerling si Christopher Elton obtinând cele mai
înalte distinctii.
În anul 2001 Diana Ketler a devenit profesoarã de pian la Royal Academy of Music
din Londra si de atunci tine cursuri de masters în Anglia, Letonia, Republica Cehã, Spania, România si Japonia. În anul 2003 a primit titlul de “Associate of the Royal Academy of Music”, una dintre cele mai înalte distinctii ale acestei institutii de invãtãmânt.
Diana este director artistic al festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania.
Ultimul ei disc, “Songs and Dances of Life”, a apãrut la editura Humanitas Multimedia si la casa de discuri Solo-Musica din München.
Sasha Sitkovetsky, violin
S-a nãscut in 1983 într-o familie de mare traditie muzicalã. A început sã cânte la vioarã la vârsta de 6 ani.
A debutat ca solist în anul 1991 la Montpellier, în Franta. Imediat dupã
aceasta a fost invitat sã studieze la Yehudi Menuhin School din Londra, unde a studiat cu Natalia Boyarsky si Professor Hu Kun. A studiat si cu Lord Menuhin, Dmitry Sitkovetsky, Mauricio Fuks, Georgy Pauk. În 1998 a luat parte la un curs cu Maxim Vengerov, care a fost televizat în întreaga Europã.
În 1999 a devenit student la Royal Academy of Music din Londra.
De la prima întalnire de la Moscova, din 1990, Lordul Yehudi Menuhin a
devenit o mare inspiratie pentru Alexander. Au cântat de mai multe ori
împreunã: concertul pentru douã viori si orchestrã de J.S.Bach în Franta si
Belgia, duetele de B.Bartók în St. James's Palace în Londra, iar în anul 1996 Alexander a interpretat concertul de Mendelssohn la Budapesta sub bagheta mentorului sãu.
În anul 2000 revista “The Strad” îl mentioneazã pe Alexander ca unul dintre “The Stars of the New Century”. În acelasi an semneazã un contract pe termen lung cu Angel Records, apartinând grupului Capitol/EMI Classics. În 2004 a apãrut al doilea disc cu concerte de Bach, Mendelssohn, Panufnik si Takemitsu, înregistrare foarte apreciatã de presa de specialitate.
Razvan Popovici, viola
S-a nãscut la Bucuresti într-o familie de muzicieni si a început studiul violei cu tatãl sau Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris si Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem si Wolfram Christ.
S-a perfectionat cu Tabea Zimmermann, Paul Coletti, Wilfried Strehle, Christoph
Wyneken, Thomas Riebl si membrii Cvartetului Hagen.
O experientã beneficã pentru cariera sa a constituit-o participarea sa ca
instrumentist în Orchestra Filarmonicii din Berlin în perioada 2000-2001, având
ocazia sã cânte sub bagheta dirijorilor Claudio Abbado, Nikolaus Harnoncourt,
Lorin Maazel, Daniel Harding, Ivan Fischer si Gunter Wand. De asemenea, au fost
importante colaborãrile sale ca prim-violist cu Orchestra de Camerã din Koln,
Filarmonica de Camerã din Salzburg, Orchestra Filarmonicii din Essen si Orchestra de Camerã din Munchen.
Rãzvan a tinut cursuri de masters în Republica Cehã, Japonia si România. este initiatorul si directorul Festivalului Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte “Pèlerinages” din München si al Festivalului SoNoRo din Bucuresti. Primul sãu CD “Songs and Dances of Life” a apãrut la editura Humanitas Multimedia si la casa de discuri Solo-Musica din München.
Bernhard Naoki Hedenborg, cello
S-a nãscut în anul 1979, în Salzburg si a debutat ca solist cu Mozarteum Orchester din localitatea natalã. A studiat cu Heinrich Schiff, la Salzburg si Viena, perfectionându-se apoi cu David Geringas, Zara Nelsova si Miklos Perenyi. A urmat o perioadã de studiu intensiv al muzicii de camerã cu Gyorgyi Kurtag, Gyorgyi Sebok, Ferenc Rados, cu cvartetele Alban Berg, Amadeus si Artisti cu Altenberg Trio.
În mod regulat concerteazã în întrega Europã, Japonia, India si America de Sud cu orchestre renumite ca Orchestra Radio din Koln, Orchestra Simfonicã din Praga, Orchestra de Camerã din Bombay, Orchestra Simfonicã din Costa Rica sau Tokio Metropolitan Orchestra.
Bernhard Naoki este membru al Ansamblului Raro, cu care cântã regulat în Europa si Japonia. Punctul culminant al carierei sale de pânã acum l-a reprezentat concertul de la sala Musikverein din Viena împreunã cu Orchestra de Camerã a Radiodifuziunii Bavareze. Bernhard Naoki este director artistic al International Arts Festival din Kobe, Japonia si tine regulat cursuri de masters în Japonia si Europa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu